Våre beste tips for vintersykling

Hva med å starte det nye året med en spennende utfordring? Hos Sirqel kan du prøve vintersykling til en lav månedspris, inkludert service og vinterdekk. ⁠

Med riktig utstyr, passende klær og tilpasninger på sykkelen kan du nyte trygge og behagelige sykkelturer, selv når gradestokken viser minusgrader. Vintersykling gir deg en unik mulighet til å oppleve den friske luften og de vakre vinterlandskapene, samtidig som det hjelper deg med å holde deg i form gjennom de kalde vintermånedene.

Her er 5 gode tips for vintersykling

1. Kle deg riktig

Når det kommer til vintersykling, er lagvis påkledning nøkkelen til komfort. Start med et fukttransporterende ullundertøy innerst for å holde deg tørr. Deretter legger du til et isolerende lag for å holde varmen. Avslutt med et vindtett, men pustende ytterlag. Ikke glem å ha på varme hansker, ullsokker og en lue som dekker ørene. Selvfølgelig er en sykkelhjelm et must for sikkerheten.

2. Riktige dekk

For bedre grep på snø og is, bør du vurdere å bytte til vinterdekk. Vinterdekk er spesielt utviklet for å takle glatte forhold og gir deg ekstra trygghet på veiene. Hos Sirqel tilbyr vi vinterdekk inkludert i sykkelabonnementet vårt, slik at du kan være godt rustet for vintersykling.

3. Vær synlig

I vintermørket er god synlighet avgjørende. Bruk frontlys, baklys og reflekser på sykkelen din for å gjøre deg synlig for andre trafikanter. Dette øker sikkerheten betraktelig, spesielt i dårlige lysforhold.

4. Vær forsiktig

Når du sykler om vinteren, må du tilpasse farten etter forholdene. Veiene kan være glatte, spesielt i kryss og broer, så vær ekstra oppmerksom i slike områder. Brems forsiktig og unngå brå manøvrer. Sikkerhet bør alltid komme først.

5. Vedlikehold sykkelen

En godt vedlikeholdt sykkel er essensiell for en vellykket vintersykling. Hos Sirqel tar vi oss av sykkelen din, slik at den er i optimal stand før du begynner med vintersykling. Rengjør og smør kjedet regelmessig, spesielt etter kjøring i våte eller saltede veier. Dette vil bidra til å forlenge sykkelens levetid og sikre en jevnere sykkelopplevelse.

Vi håper at disse tipsene kan inspirere deg til å oppdage gleden ved vintersykling. Bli med oss på sykkeleventyr og gjør vinteren aktiv og uforglemmelig.

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev