Lære et barn å sykle

Å gå videre fra en balansesykkel og til en pedalsykkel er et stort skritt for et barn – et som du og barnet ditt vil være like stolte av når det først er mestret. Men hvordan vet du når det er på tide å lære barnet å sykle og hvordan kan du hjelpe barnet ditt til å gjøre dette til en morsom og vellykket opplevelse?

Tegn på at de er klare

Har du sett at barnet kan løpe, gli, bremse og styre? Sjekklisten nedenfor kan hjelpe deg med å finne ut når det er på tide.

  1. De glir, det vil si ruller med nok fart til å fortsette å bevege seg når føttene løftes. De kan manøvrere sykkelen når begge føttene er fra gulvet og kan fortsette å gli med føttene opp i lengre perioder
  2. De kan styre, dvs. håndtere raske retningsendringer enkelt. Dette går hånd i hånd med om de har god hånd/øye koordinasjon.
  3. De bruker kroppen, det vil si at de flytter vekten inn og ut av svinger og lener seg instinktivt forover eller bakover når de går opp/nedoverbakke
  4. De kan styre inn i et fall for å hindre en krasj
  5. De kan sykle lenge, det vil si at de komfortabelt kan sykle mer enn 1 mil
  6. De har bedt om en pedalsykkel!

Å lære å sykle er vanskelig, så det er verdt å vurdere om barnet ditt er utviklingsmessig klar for denne progresjonen. Å tråkke og styre mens du opprettholder balansen er massiv multitasking for et lite barn. Hvis barnet ditt sliter, er det kanskje ikke det at det er for vanskelig å tråkke. Noen ganger er det slik at mens de har mestret balansesykkelen, har de ikke helt koordinasjonen til å balansere og presse pedalene samtidig.

Ikke bekymre deg hvis barnet ditt har vokst ut av balansesykkelen og ikke er helt klar til å tråkke ennå. Du trenger ikke kjøpe en større balansesykkel, våre First Pedal-sykler er et fantastisk korttidsalternativ som en større balansesykkel, alt du trenger å gjøre er å ta av pedalene.

Lære å sykle i fem trinn

1. Tilvenning til sykkelen

Enten dette er deres første sykkel noensinne eller neste steg fra en balansesykkel, vil en sykkel med pedaler være et helt nytt konsept. Du kan vise dem hvordan pedalene driver hjulet og holder deg i bevegelse. Få dem til å snu pedalene med hånden slik at de kan se hvilken vei som fungerer. Du kan til og med løfte bakhjulet opp mens de sitter på sykkelen slik at de kan øve. Det kan være nyttig å si «trykk ned» i stedet for «tråkke», slik at barnet forstår bedre hva det må gjøre.

2. Øv på riktig overflate

Ofte foretrekkes gressområder av foreldre. Tross alt gir det et mykere fall! Men hvis du noen gang har syklet på gress, vet du at det krever mye mer energi og kraft å gjøre det. Det er best å starte på et stort asfaltområde. Hvis den har en veldig slak skråning, er dette enda bedre, da det vil hjelpe dem med balansen. Så ta turen til en rolig sti, parkeringsplass, idrettsarena eller blindvei for å få barnet ditt i gang, og vent med gressparken til de har fått peiling på å sykle med pedalsykkelen.

3. Finne balanse

Hvis barnet ditt går videre fra en balansesykkel, trenger du kanskje ikke bruke tid på å lære det å balansere. Ved å fjerne pedalene fra pedalsykkelen til de kan løfte begge føttene opp, vil det hjelpe dem å lære raskt å balansere. Det utgjør hele forskjellen i deres selvtillit og glede. Når de har funnet balansen, er det neste trinnet å tråkke.

4. Finne riktig pedalposisjon

Få dem til å sette pedalene opp i en god posisjon for å generere bevegelse. Sett den øverste pedalen klokken 14.00 (10-minutters posisjon på klokken) og den nederste klokken 20.00 (40-minutters posisjon på en klokke). De kan deretter sette en fot på den øverste pedalen og skyve av med foten fortsatt på bakken. Dette lar dem legge vekt gjennom toppedalen. Du kan hjelpe her med et lite dytt eller få dem til å løpe med sykkelen først og deretter sette føttene på pedalene.

5. Og av gårde!

Mange av oss husker at vi lærte å sykle med mamma eller pappa som holder fast i sykkelen, og gjorde oss veldig ustabile og usikre på det hele. Det er best å unngå denne teknikken!

Å løpe ved siden av og holde på sykkelen kan få den til å vingle, noe som motvirker balanseevnen til barnet, noe som er så viktig på dette tidspunktet. Det er noen få hjelpemiddel du kan bruke, for eksempel en sykkelstang eller balansevest som ikke vil gjøre sykkelen ustabil, og vil gi den følelsen av trygghet noen barn trenger i begynnelsen. Alternativt, hvis du må holde på, hold under armene deres, ikke på sykkelen.

Lære å sykle på en Frog Bike

Frog First Pedal-sykler er spesielt designet for å gjøre det enkelt å lære på. Fra den lette vekten, den ergonomiske posisjonen til de barnespesifikke komponentene, alt er rettet mot å gjøre det morsomt å sykle for barna:

  • Rammen er lett som gjør sykkelen lett å manøvrere for barnet ditt og lett for deg å bære hvis du trenger det
  • Tektro-bremser med små, lett tilgjengelige bremsespaker. Bedre kontroll betyr økt selvtillit for unge ryttere.
  • Patentert Frog-krank for enklere tråkk reduserer avstanden mellom pedalene og øker effektiviteten og komforten.
  • Styregrense som sikkerhetsfunksjon, forhindrer overstyring og fall.

Vår abonnementsmodell tilbyr Frog 40Frog 44 og Frog 47.

nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev

Du må akseptere kaker for å abonnere.